Pas op, ROBOTS?!

robotMinister Ascher maakte zich enkele maanden geleden behoorlijk zorgen over de snelle opmars van nieuwe technologieën met autonome kunstmatige intelligentie.Ook wetenschapper Steven Hawking en Teslabouwer Elon Musk wezen op een doemscenario.

Diverse internationale publicaties leveren geen eenduidigheid op over de impact van robots en aanverwant op onze samenleving. Het gaat van enorme welvaart en overdaad bij de Singularity-aanhangers tot de mens als slaaf van de robot of zelf het uitroeien van de menselijk soort.

Maar onlangs kwam het Rathenau Instituut met een indrukwekkend en nuancerend rapport ‘Werken aan de robotsamenleving: visies en inzichten uit de wetenschap over de relatie technologie en werkgelegenheid’.

LRN21 is enthousiast over de brede benadering van het onderwerp. Bij de aanzet voor aanbevelingen hebben we vragen over de haalbaarheid van het versneld opleiden van mensen binnen de huidige instituties en regelgeving. Enkele kamerleden over het robottijdperk: “We moeten ervoor zorgen dat ons onderwijs en onze arbeidsmarkt klaar zijn voor de toekomst.”

Daar is LRN21 natuurlijk al mee bezig door op deze site regelmatig melding te maken van relevant nieuws over dit thema en sterke nog: Leren voor de robotsamenleving is ook het thema van de netwerkbijeenkomst op 13 oktober 2015!

U kunt deze ‘live’ meemaken …. houd onze website in de gaten!

Gepubliceerd door

Sem van Geffen

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Dé Gamification Conferentie.