Leren met de kakkerlak

We leren steeds meer over de werking van onze hersenen en daardoor komen we ook steeds meer te weten over hoe we leren. Neuro- en gentechnologie houden grote beloftes in, maar het gaat relatief langzaam  (?) en gepaard met ethische dilemma’s.

De website https://www.backyardbrains.com/ biedt huis-tuin-school-neuro-kitjes aan waar je misschien ethische bijstand bij moet vragen (zie hun TED-talk voor kinderen). Je kunt er levend (on)gedierte bestellen om de neuro-kitjes op uit te proberen.

Spectaculair is de levende kakkerlak die met wat opgeplakte en ingeprikte elektronica met uw smartphone via Bluetooth te besturen is. Binnenkort ook voor uw hond, paard, …? Technologie tart de grenzen!

Advertenties

Gepubliceerd door

Sem van Geffen

Beheerder van het netwerk LRN21. Instructional designer en gamification developer. Community manager van Mission Start. Organisator Dé Gamification Conferentie.

One thought on “Leren met de kakkerlak”

  1. Persoonlijk gaat mij dit te ver, omdat het dier absoluut geen controle meer heeft. Je moet je voorstellen hoe het voor een mens zou zijn om extern bestuurd te worden en dingen tegen je zin uit te voeren (waar geen verzet tegen mogelijk is). Wat vindt u?

Reacties zijn gesloten.